‘IŞİD Saldırısı Fransa’yı ABD Politikalarına Zorluyor’

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Çin ziyareti ve Fransa’daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapacağı ziyaret ve Fransa’daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İstanbul Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Kitap Fuarı’nda dün basın toplantısı düzenleyen Perinçek, Çin Komünist Partisi’nin daveti üzerine Çin’e bugün hareket edeceklerini belirtti. Çin’in başkenti Pekin’de çeşitli diplomatik temaslarda bulunacak olan 7 kişilik Parti heyetinde Genel Başkan Yardımcılarımız eski TBMM Başkanvekili Hasan Korkmazcan, emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner, partinin önderlerinden emekli Tümamiral Soner Polat, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ve Öncü Gençlik Başkanı Aykut Diş yer alacak.

 

‘BATI ASYA BİRLİĞİ PROJEMİZİ GÖRÜŞECEĞİZ’

 

Dünyamızın Asya Çağına girdiğini ve Çin’in de geleceğin dünyasının kuruluşunda büyük payı olacağını ifade eden Perinçek, ziyarete ilişkin şu bilgileri verdi: “İlk gün Sincan-Uygur bölgesine, ardından da başkent Pekin’e gideceğiz. Hem partiler arası görüşme yapacağız, hem de Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin gelişmesi konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Çin ile Türkiye, Asya’nın Batı ve Doğu uçları. Asya Çağının yükselen ülkesi, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet olacak.

 

Çin Halk Cumhuriyeti de geleceğin dünyasının kuruluşunda büyük payı olacak ülke. Biz, Avrasya ittifakını savunuyoruz. Aynı zamanda Türkiye, Suriye, Irak, İran, Lübnan hatta Mısır’a kadar uzanan Batı Asya Birliği projemiz var. Bunlarla ilgili görüşmeler yapacağız. Orada özellikle Uygurların, Kazakların ve diğer azınlıkların yaşamları hakkında bilgi alacağız. Partiler arası yüksek düzeyde görüş- meler de yapacağız. 21 Kasım’da da Türkiye’ye döneceğiz ve yine bir basın açıklaması yapıp, elde edilen sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız.”

 

‘IŞİD’İ ABD’NİN KURDUĞUNU DÜNYA BİLİYOR’

 

Perinçek, terör örgütü IŞİD’in Fransa’da cuma günü yaptığı ve 129 kişinin hayatını kaybettiği onlarca kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin de konuştu. IŞİD’in ABD’nin siyasetleri doğrultusunda eylemler yaptığını vurgulayan Perinçek şöyle konuştu: Fransız halkının ve tüm insanlığın acısını paylaşıyoruz. Bütün bu olayların arkasından IŞİD çıkartılıyor. IŞİD’i ABD’nin kurduğunu bütün dünya biliyor. ABD’nin siyasetlerinin bir amacı olarak kullanılıyor. Orta Doğu’da IŞİD, hep PKK’nın PYD’nin önünü açan, ona Kürt Koridoru kurmak için alan yaratan bir terör örgütü olarak rol oynadı. Şimdi de Fransa’yı ABD politikalarına zorlayan birtakım eylemlerin sahibi olarak sahnede yerini alıyor.

 

Bunları saptamamak mümkün değil. Biz bölgemizde bütün terör örgütü birliklerinin sonunun geleceğini çok iyi biliyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz.Vatan Partisi olarak çözüm üretiyoruz. Çözüm şudur; Türkiye, Suriye, İran, Irak, Azerbaycan, Lübnan bir olacak. Bölgede bölücü ve yobaz terör örgütlerinin kökünü kazıyacaklar. Zaten şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri 24 Temmuz’da başlayan harekatı ile PKK’nın belini kırmaktadır. Bu çok büyük bir başarıdır.

 

‘ABD SON ATAKLARINI YAPIYOR’

 

Ayrıca Suriye, Beşar Esad önderliğinde ABD’nin kışkırtttığı iç yıkıcılığa karşı başarılar kazanmaktadır. ABD bölgemizde kaybetmiştir ve kaybeden ABD şimdi de son ataklarını yapmaktadır. Göreceksiniz, bölge ülkeleri birleşecektir.

  

Türkiye, Batı Asya Birliği’nin önderlerinden olacaktır. Ancak bu konuda Türkiye’de Vatan Partisi dışında bir siyasi partinin mücadele ettiği yok. Bizim çözümümüz bölge ülkelerinin birliğidir.